Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hitélet képes leírás - Vecsési információk.tlap.hu
részletek »

Hitélet - Vecsési információk.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vecses.tlap.hu » Hitélet
Keresés
Találatok száma - 5 db
Katolikus Egyház Vecsésen

Katolikus Egyház Vecsésen

Kedves testvérek, a nagy Pápa II. János Pál után, a bíborosok engem választottak meg, az Úr szőlőjének egyszerű és alázatos munkását. Az a tény vigasztal engem, hogy az Úr csekély eszközökkel is tud munkálkodni és én mindenek előtt a ti imáitokra bízom magamat. A feltámadt Úr örömében, és az Ő állandó segítségében bizakodva haladjunk előre. Az Úr segít majd bennünket és az Ő Legszentebb Édesanyja, Mária a mi oldalunkon fog állni. Köszönöm. (VR/MK)

Katolikus egyházmegyénk

Katolikus egyházmegyénk

A katolikus egyház nem hivatal és nem is múzeum. Élő embereknek és az értük élő papoknak a közössége. Élet van benne, s ahol élet van, ott változás is van. Az élők ugyanis megbetegedhetnek, sajnos meg is halhatnak. Jöhetnek újabbak, s közben váratlan problémák is jelentkezhetnek. Ilyenkor a püspöknek kötelessége, hogy intézkedjék. Alapos mérlegelés, az érintettekkel való megbeszélés után - elindulnak a hivatalos levelek ... , nyomukban megmozdul a Jézus emlegette óriási "búzatábla", odébb lép a magvető, s összesúgnak a kalászok ...

Szentkereszt Plébánia

Szentkereszt Plébánia

A Vecsés névvel középkori oklevelekben találkozhatunk először. A falu délkeleti határában egy Árpádkori templom alapfalait ásták ki néhány esztendeje. A török világ alatt elnéptelenedett terület sokszor cserélt gazdát. A Grassalkovich család (pontosabban I. Grassalkovich Antal) tulajdonába került 1729-ben. Fia, II.Grassalkovich. Antal telepítési felhívására 50 család érkezett 1786-ban. A váci püspök és III. Grassalkovich Antal 1797-ben önálló egyházközségről és iskoláról gondoskodott. A Historia Domus az önálló egyházközség létrehozását így kommentálja: A vecsési templom, plébánia és iskola, valamint a velük kapcsolatos emlékezetes dolgok története, amelyet 1797. április 1-től írni kezdett és összeállított Paulus Stánsits, ennek a vecsési plébániának első beiktatott adminisztrátora.

Vecsés felsőtelepi Jézus Szíve plébánia

Vecsés felsőtelepi Jézus Szíve plébánia

PLÉBÁNOS: SZIGETVÁRI IMRE püspöki tanácsos Cím: 2220. Vecsés, Petőfi tér 1. Tel.: 06-29-350-364 SZENTMISÉK RENDJE: HÉTFŐ: este 6 KEDD: reggel 8 SZERDA: este 6 CSÜTÖRTÖK: reggel 8 PÉNTEK: reggel 8 elsőpénteken: este 6-kor is! SZOMBAT: este 6 vasárnap előesti mise! VASÁRNAP: reggel 1/2 8 délelőtt 1/2 10 este 6

Vecsés templomai

Vecsés templomai

Vecsésen található templomok képei, leírásai. - Római Katolikus egyház, Halmy-telepi Szent Erzsébet kápolna (E-mail: vecses-andrassy@vaciegyhazmegye.hu) - Római Katolikus egyház, Vecsés Andrássy-telepi Szűz Mária Szíve templom (E-mail: vecses-andrassy@vaciegyhazmegye.hu) - Római Katolikus egyház, Vecsés Felső-telepi Jézus Szíve templom (Tel: 06-29-350-364) - Római Katolikus egyház, Vecsés Ó-Plébánia Szent Kereszt Felmagasztalása templom (E-mail: vecses-o@vaciegyhazmegye.hu) - Református egyház, Vecsési Református Egyházközség temploma (Tel: 06-29-350-643) - Evangélikus egyház, Vecsési Evangélikus Egyházközség temploma (E-mail: vecsev@freemail.hu) - Adventista egyház, Vecsési Adventista imaház (Cím: 2220 Vecsés, Petőfi u. 14/a.)

Tuti menü