Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hitélet képes leírás - Vecsési információk.tlap.hu
részletek »

Hitélet - Vecsési információk.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vecses.tlap.hu » Hitélet
Keresés
Találatok száma - 6 db
Katolikus Egyház Vecsésen

Katolikus Egyház Vecsésen

Kedves testvérek, a nagy Pápa II. János Pál után, a bíborosok engem választottak meg, az Úr szőlőjének egyszerű és alázatos munkását. Az a tény vigasztal engem, hogy az Úr csekély eszközökkel is tud munkálkodni és én mindenek előtt a ti imáitokra bízom magamat. A feltámadt Úr örömében, és az Ő állandó segítségében bizakodva haladjunk előre. Az Úr segít majd bennünket és az Ő Legszentebb Édesanyja, Mária a mi oldalunkon fog állni. Köszönöm. (VR/MK)

Katolikus egyházmegyénk

Katolikus egyházmegyénk

A katolikus egyház nem hivatal és nem is múzeum. Élő embereknek és az értük élő papoknak a közössége. Élet van benne, s ahol élet van, ott változás is van. Az élők ugyanis megbetegedhetnek, sajnos meg is halhatnak. Jöhetnek újabbak, s közben váratlan problémák is jelentkezhetnek. Ilyenkor a püspöknek kötelessége, hogy intézkedjék. Alapos mérlegelés, az érintettekkel való megbeszélés után - elindulnak a hivatalos levelek ... , nyomukban megmozdul a Jézus emlegette óriási "búzatábla", odébb lép a magvető, s összesúgnak a kalászok ...

Szentkereszt Plébánia

Szentkereszt Plébánia

A Vecsés névvel középkori oklevelekben találkozhatunk először. A falu délkeleti határában egy Árpádkori templom alapfalait ásták ki néhány esztendeje. A török világ alatt elnéptelenedett terület sokszor cserélt gazdát. A Grassalkovich család (pontosabban I. Grassalkovich Antal) tulajdonába került 1729-ben. Fia, II.Grassalkovich. Antal telepítési felhívására 50 család érkezett 1786-ban. A váci püspök és III. Grassalkovich Antal 1797-ben önálló egyházközségről és iskoláról gondoskodott. A Historia Domus az önálló egyházközség létrehozását így kommentálja: A vecsési templom, plébánia és iskola, valamint a velük kapcsolatos emlékezetes dolgok története, amelyet 1797. április 1-től írni kezdett és összeállított Paulus Stánsits, ennek a vecsési plébániának első beiktatott adminisztrátora.

Vecsés felsőtelepi Jézus Szíve plébánia

Vecsés felsőtelepi Jézus Szíve plébánia

PLÉBÁNOS: SZIGETVÁRI IMRE püspöki tanácsos Cím: 2220. Vecsés, Petőfi tér 1. Tel.: 06-29-350-364 SZENTMISÉK RENDJE: HÉTFŐ: este 6 KEDD: reggel 8 SZERDA: este 6 CSÜTÖRTÖK: reggel 8 PÉNTEK: reggel 8 elsőpénteken: este 6-kor is! SZOMBAT: este 6 vasárnap előesti mise! VASÁRNAP: reggel 1/2 8 délelőtt 1/2 10 este 6

Vecsés templomai

Vecsés templomai

Vecsésen található templomok képei, leírásai. - Római Katolikus egyház, Halmy-telepi Szent Erzsébet kápolna (E-mail: vecses-andrassy@vaciegyhazmegye.hu) - Római Katolikus egyház, Vecsés Andrássy-telepi Szűz Mária Szíve templom (E-mail: vecses-andrassy@vaciegyhazmegye.hu) - Római Katolikus egyház, Vecsés Felső-telepi Jézus Szíve templom (Tel: 06-29-350-364) - Római Katolikus egyház, Vecsés Ó-Plébánia Szent Kereszt Felmagasztalása templom (E-mail: vecses-o@vaciegyhazmegye.hu) - Református egyház, Vecsési Református Egyházközség temploma (Tel: 06-29-350-643) - Evangélikus egyház, Vecsési Evangélikus Egyházközség temploma (E-mail: vecsev@freemail.hu) - Adventista egyház, Vecsési Adventista imaház (Cím: 2220 Vecsés, Petőfi u. 14/a.)

Hirdetés
Vecsési Evangélikus Egyházközség

Vecsési Evangélikus Egyházközség

Az elmúlt években az ezredforduló ünnepeinek sorában a vecsési közösségek is fokozott figyelemmel kutatták és fedezték fel múltjuk elfeledettnek hitt eseményeit. Ebben a munkában sajátos módon a fiatalok és a legidősebbek voltak buzgók. A középkorúak inkább csak érdeklődtek és csodálkozva hallgatták őket. Személyes beszélgetések alkalmával derült ki, hogy milyen sok téves ismeret él az emberekben, melyekről meg vannak győződve, hogy igazak. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy milyen nagy szükségünk van az évfordulók méltó megünneplésére, amikor előkerülnek az eldugott helyeken őrzött hiteles dokumentumok, és rácsodálkozhatunk azokra az életkörülményekre, amelyek meghatározták a múlt század évtizedeiben élők életét.

Tuti menü